Alla inlägg under mars 2012

Av Qwarnsveden triathlon - 24 mars 2012 19:56

Det är förstås medvind också och nedförsbackar. Det brukar vara så att man startar med två mil motvind och sen ett par tre mil sidvind och när man vänder så blir det tre mils sidvind från andra sidan och till slut medvind sista biten. Om inte vinden vänt. När man jobbat sig upp för en lång backe så kommer det sen en lång utförslöpa på flera kilometer och det är ju härligt.


Det har blivit mellan 30 och 50 mil för oss sjansare, Kenneth har flest men jag och Malin har ju sprungit och simmat också.

Idag var det 5 kilometerslopp för löpning som går varje lördag här på Playitas. Vi var 11 tappra deltagare i värmen, fem danska gubbar och tre barn och deras pappa och jag och Malin. Jag höll på att missa starten klantig som jag är. Sprang på toa precis före och hade knutit en dubbelknut på löpartajtsen. När jag skulle dra ned dem så hade den där knuten dragit åt sig så jag fick knappt av byxorna och absolut inte på dem igen. Jag fick ropa på Malin att springa bort till livräddarkillen och be om en sax. Hon kom med den och jag kunde pilla upp knuten, med adrenalinet lite förhöjt, men hann till start.


Igår var sista kvällen vi fick vara med på salsakursen. Den var lite kaotiskt ett tag, det var som att vara med på inspelningen av En annan del av Köping samt Danmarks Biggest looser plus att det var en klass med förskrämda finniga tonårskillar från Danmark som var helt odansdanta de flesta. Men kul förstas, nästa klubbkväll får bli en salsakväll va?

 

Tre snygga qwarnsvedare vänder bästa sidan mot fotografen.


/Monica



Av Qwarnsveden triathlon - 23 mars 2012 10:45

Det har blåst riktigt mycket i början på veckan och det känns verkligen när man cyklar, plus att det är tuffa uppförsbackar så det blir dubbelt jobbigt. Jag har ett mantra när jag ligger och sliter, "man får starka ben av det här, man får starka ben av det här".


Danne och Uffe kom ner i måndags så vi har gjort ett par gemensamma pass med dem. De trodde nog att vi överdrev när vi sa hur tufft det var att cykla här men efter första dagen förstod de att det inte är som att cykla på Mallorca, det finns nästan ingen plattåkning.

 

Hela gänget på väg ut för dagens blåsning, Uffe, Kenneth, Monica, Malin och Danne.


Jag har också lärt mig att inte snyta näsan i så stark motvind med inslag av sidvind,   man vet aldrig vad som händer då. Jag kollade att Kenneth låg bakom mig till vänster och passade på att snyta näsan till höger. Jag såg att den försvann bakom mig och skulle kolla med handen om det hamnade på min axel när Kenneth sa Thank you. Han hade fått hela snorloskan rakt på sin näsa. Ha ha jag skrattade så jag nästan ramlade av cykeln. Tur det var han iaf. Han sa att av hela Fuerteventura som loskan kunnat hamna på så hamande den just på hans näsa.


Sylvia har kört hur mycket som helst, zumba, yoga, streetdance, core och jag vet inte allt, hon kör 6 pass om dagen minst, hon är riktigt pigg, själv säger hon att hon har damp.

God morgon nu börjar solhälsningen för Sylvia och Monica.  

   

Bäst att hålla tungan rätt i mun

 

Hunden á la Qw

I tisdags tvingade jag med alla på salsakurs eftersom vi blev jämna par och de var lite tveksamma först men efter ett tag så tyckte alla det var skitkul. I kväll blir det salsa igen och då ska vi vara kungar på dansgolvet. Svettigt värre.

Vi lämnade in cyklarna i onsdags så nu cyklar killarna sjalva, minst 10 mil per dag. Blåsten har minskat lite och i går var det varmaste dagen på hela tiden vi varit här.

Den här datorn är riktigt seg och så kraschar den ibland så det är svårt att hinna skriva. Men två dagar kvar har vi. Skönt.


/Monica


Av Qwarnsveden triathlon - 19 mars 2012 09:51

Vilken träningsvärk vi fick efter 10 km loppet, i låren och vaderna. Benen skriker av mjölksyra bara man går uppför alla trappor, riktigt sliten. Vi åkte faktiskt tåget ner i går, tala inte om det för någon. Det blev vilodag igår iaf men vi körde ett bra stretcth och relaxpass med stretch i en timme, jag visste inte att det fanns så mycket muskler att dra i. Avslutade med 10 minuters relax där i solen då man nästan somnade..

 

Alla dessa trappor man ska upp för, gissa vilka som kikar fram?

Igår åkte våra piggelinare Maria och Patrik hem och sen kom Sylvia ner.(Men snacka om nya pigga krafter som tog vid). Maria har kört 60 mil cykel, en massa springpass och simning, Patrik körde 40 mil cykel och löpning. Vi ligger lite efter men ska försöka köra ett 7milapass idag. Det blåser ju fortfarande rejält så det tar tid. Sen har vi beställt massage för våra slitna ben.

Sylvia ska köra nästan alla pass som finns med gympa, zumba, core, you name it, ska bli intressant att se vad hon tycker om det. Hon är med en grupp på fitness och komiform-vecka.


/Monica

Av Qwarnsveden triathlon - 17 mars 2012 15:33

Vi har sprungit ett 10 km lopp idag! Jag, Malin och Patrik. Vi var egentligen anmälda till ett 5 km lopp eftersom vi inte tränat just någon löpning men när vi  kom till starten så fick vi veta att det bara fanns 10 km i dag för det var ett seedningslopp till Göteborgsvarvet. Vi körde till på det iaf och det gick ju riktigt bra, precis en timme för mig och Malin, har inte tränat mer än kanske 4 gånger 4 km i år. Patrik sprang på 40 minuter, kanonbra. Vann gjorde Oskar Käck, en landslagslöpare, på ny rekordtid för banan på 30,59.

 

Glada miner före start 
Det är ett helt gäng här från Sverige som tränat till varvet tillsammans med Mats Erixon, femfaldig vinnare av varvet under 80-talet, har haft 1,02. Många är ganska ovana att springa men de har fått fin träning här i värmen.

Vi satt bredvid två trevliga tjejer på planet ner som är med denna grupp. Vi pratade lite och dom frågade vad vi skulle göra och så och jag berättade att vi var triathleter och råkade väl kanske säga att jag kört 2 ironman (i mitt tidigare liv) och ena tjejen sa till henne brevid, Lisa kolla på henne här hon har kört IRONMAN. De var otroligt imponerade att jag kört fast jag var så "gammal". Nu har de berättat det för alla i sin grupp så när de ser mig kallar de mig för ironkvinnan.     Ja det bjuder jag på, fast nu fick man ju upp till bevis på loppet då flera kvinnor i sextioårsåldern var före oss.

Glada miner efter målgång också, Eva och Lisa, vilka coola brudar.  

Nu blir det vila resten av helgen. Annars ser en vanlig dag på Playitas ut ungefär sa här: Klockan 8 - 8.15 Solhälsning med yoga nere vid stranden, ett dopp i havet med våtdräkter och simma i vågorna. Dusch och frukost sen cykel alltifrån 5 till 15 mil. Om man orkar så kan man simma pa eftermiddagen i 50-meterspoolen också, eller ta en löptur på någon av de markerade löpstigarna, finns alltifrån 4 till 13 km.

Efter middagen stupar man i säng eller har de salsakurs i sportbaren så är det ett givet kort.


/Monica

Av Qwarnsveden triathlon - 16 mars 2012 18:12

Familjen Sjans var lediga torsdag men vi tog en promenad över några berg, det var lite längre än vi trodde, tog 75 minuter och det var klättring, vi träfffade några bergsgetter på vägen. Däruppe var en underbar utsikt över hela Playitas anläggning och havet på andra sidan med flera bergstoppar, ganska häftigt att stå däruppe.  

Toppen av berget


Patrik och Maria körde 12 mil och det hade börjat blåsa rätt bra. Det har blivit varmare också men idag var det mulet och mycket vind. Jag och Kenneth körde ut mot östkusten, det blev en fin resa i 9 mil, varav hälften sid och motvind, men härligt att åka tillbaka och ha medvind och nedförsbackar.


Hotellet är verkligen lite annorlunda, det är byggt i en sluttning och hotellbyggnaderna ligger utspridda uppöver sluttningen med flera 3-våningshus. För att komma upp kan man åka tåg/tram/funicular en bit och sedan hiss. Tåget är byggt genom berget rätt upp, lite coolt. Vi åkte bara första dagen när vi hade tunga väskor och sen har vi gått. Det år 50 trappsteg plus några små backar för oss som bor i hus 3 men Maria bor i hus 6 och hon har 198 trappsteg upp. Tur att det är hon som bor där som är pigg i benen.

 

Tåget rätt igenom berget


Första dagen när vi skulle gå ner från rummet till restaurangen gick vi lite fel och gick igenom några rabatter och såg poolen längre ner och så kom vi runt ett hörn och såg en liten pool. Åh, tänkte vi, en barnpool och rusade fram för att känna pa vattnet men när vi kom runt hörnet så såg vi en tjej som låg och solade naken, Det var en privat villa med egen pool vi trampat in på. Oops vad pinsamt vi fick bråttom därifrån.  

 

Inte konstigt man blev till sig


Sen har vi dansat salsa, det är salsakurs i sportbaren två kvällar i veckan, jättekul. Här kan man också göra allt möjligt. Yoga, spinning, workout, aerobics, karate, simma, golfa. Det finns till och med ett Fisk spa, där man sätter ner fötterna i ett kar och en massa små fiskar äter bort förhårdnader och död hud på fötterna så de blir som babyfötter, mycket skönt och ovanligt och kittligt.

/Monica


Av Qwarnsveden triathlon - 15 mars 2012 10:22

Nu är vi på plats på Playitas på Fuerteventura. En riktigt bra anläggning där det finns nästan allt man behöver, i alla fall om man är en triathlet, eller cyklist eller simmare kanske.


Det finns 50-meters pool och möjlighet att simma i havet fast det är kallt, bojer finns utlagda. Cykelturer finns runt hela ön, man kan följa färdiga rutter eller göra egna. Frukost och middag med massor av mat att välja på, så man känner sig som kungar.


Det är varmt på dagarna men ganska kyligt på kvällarna och i skuggan men det verkar bli varmare för varje dag.


Vi har hyrt bra cyklar av market KTM Strada och det har blivit några turer. Vi startade med en femmilatur första dagen, lite backigt men rätt OK. Dag 2 åkte Maria och Patrik på en 14-milatur medan vi andra dödliga körde 5milen igen men andra hållet, backarna var snällare då.

 

Vilket håll ska vi åka?

 

Men vad tittar tjejerna på egentligen?

Igår skulle vi ta en tur pa 7 mil ut till västkusten, det lät inte så långt tyckte vi, det tar väl 3 timmar men efter 2 mil var det ett helt j..la berg vi skulle över.  Oj oj oj  det var den värsta backen jag någonsin sett, jag och Malin fick gå en kilometer för det var för brant för oss. Vi tog oss hem efter 6 timmar inklusive lunch och lite vila nere vid havet. Det har var ändå inte den jobbigaste turen, det var visst ingenting jämfört med andra turer.

 

Här står Patrik och väntar och jag och Malin är två små prickar nere i backen.


Idag ska vi (jag, Kenneth och Malin) ta en vilodag och vila våra ben, det blir en promenad 4 kilometer till grannstaden Gran Tarajal över ett gissa vad? berg.   Patrik och Maria tar en långtur igen ca 12 mil. Bra jobbat av alla, vi har även hunnit med lite löpning och simning.


Har hört att det går att cykla hemma också, härligt.

Ha det/ Monica

Av Qwarnsveden triathlon - 10 mars 2012 08:22

I spinningrummet i torsdags alltså. Grymt bra pass, say no more.  


Bara en gång kvar, försök att ta er dit för en sista urladdning.


Imorgon åker första gänget till Fuerteventura på träningsläger, Jag, Kenneth, Malin, Patrik och Maria. Jag ska försöka skriva lite här om vad vi gör där, om jag hinner för all cykling vi ska köra.


Nästa lördag 17/3 kör ni andra våtdräktsträning som vanligt, nu är det dags att lägga på lite distans där inför sommaren, 2000 meter bör ni simma om ni skött träningen.

Ni andra får köra valfri längd.


Ha det,

/Monica


Av Qwarnsveden triathlon - 1 mars 2012 07:49

Vi har fått en fråga från en medlem som vill köpa en cykelvagn.


Jag har nyligen blivit tvåbarnsmor och tänkte börja ta mig an träningen så sakteliga igen. (Har inte simmat eller tränat på ett ganska långt tag nu...)


Till detta har jag tänkt mig en cykelvagn av märket Nordic Cab med plats för två barn. De är rätt dyra i nypris (åtminstone för en medelmåtta som mig) så därför undrar jag om nån av er har eller känner någon som har en sådan till salu?


Hör i s f av er snarast till mig på telefon 070-322 53 32, eller till qwarnsvedens mail.

Tack på förhand och ha det bra så ses vi förr eller senare:)


Hälsningar
Maria Ähdel

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards